Moale, apetisantă, aburindă - pizza reușește cu succes să schimbe starea de spirit și să aducă buna dispoziție. Fie că ești la o masă cu prietenii, cu familia sau la o petrecere, această gustare salvează orice întâlnire și aduce zâmbete pe fețele tuturor. Fiind atât de iubită, nu putea să nu aibă o „zi internațională”, celebrată pe 9 februarie.
Pentru a o marca așa cum se cuvine, echipa Dajar ți-a pregătit un articol plin cu sfaturi, perfecte dacă ai în plan să te bucuri de o pizza delicioasă la tine acasă. Așadar, fără prea multe introduceri, pregătește-ți carnețelul de rețete și hai la treabă!
Prepară aluatul cu grijă și răbdare
Aluatul este cel mai important element pentru o pizza savuroasă. Iar din fericire, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru acesta: făină (250 g), drojdie uscată (5 g), apă (150 ml), un praf de sare, o linguriță de zahăr, o lingură de ulei și multă răbdare.
De ce răbdare? Pentru că după ce ai amestecat toate ingredientele și ai frământat compoziția, pasul esențial este să îl lași la dospit, într-un recipient încăpător și la un loc călduros. Noi îți propunem un bol inox Extra, în care aluatul poate să ajungă la volumul perfect.
Alege cele mai potrivite toppinguri
Următorul pas este să întinzi aluatul dospit într-o tavă specifică. Trebuie ca forma de copt să fie rotundă și să aibă o grosime potrivită, pentru o coacere uniformă. Poți opta pentru tava de copt Lukrecja, care nu doar că este elegantă, însă e realizată dintr-un material ce nu permite lipirea pe suprafața sa. Cu un așa produs, pizza ta va ieși ca la restaurant.
În funcție de preferințele tale și ale invitaților, poți alege ce toppinguri dorești, precum mozzarella, prosciutto, măsline sau anghinare. E important totuși să nu uiți de sosul de roșii. Motivul? Acesta ajută la crearea unui echilibru între ingrediente și previne uscarea blatului.
Acordă atenție gătirii efective
Această etapă depinde foarte mult de preîncălzirea cuptorului, indicată fiind o temperatură între 220 - 250 de grade Celsius. Timpul de coacere diferă pentru fiecare pizza, între 15 - 25 de minute, în funcție de grosimea aluatului și numărul ingredientelor.
Fii foarte atent la câte toppinguri are preparatul tău, deoarece dacă sunt prea multe, aluatul riscă să rămână crud, iar noi știm că nu îți dorești acest lucru. După ce ai scos-o din cuptor, las-o la răcit o vreme, cât pregătești masa. Nimic mai simplu, nu?
Dacă ți-au plăcut ideile noastre, nu îți mai rămâne decât să îți inviți prietenii la tine acasă și să le oferi o experiență culinară memorabilă. Nu uita că Dajar Magazin îți pune la dispoziție toate articolele de care ai nevoie, de la formă de copt și până la tacâmuri.
Spor la gătit!
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Comentarii